Типи вентиляторів

 Класичні вентилятори – всі ми звикли до класичних вентиляторів, оснащених круглим диском, за яким обертається великий пропелер. Це класичні вентилятори – найпопулярніші на ринку.  Дешевші моделі в основному виготовлені з пластику. Більш дорогі виготовляються із металу.  Продуктивність цих пристроїв може відрізнятися. Все залежить від потужності двигуна та діаметра гвинта.

 Настільні вентилятори – різновид класичних, їх настільні версії. Через менший розмір вони менш ефективні, але набагато зручніші.

 Колонні вентилятори (підлогові) – цікавий, сучасний та дуже елегантний тип пристроїв. Висота цього пристрою трохи більше півметра, а видимий пропелер відсутній. Це пояснюється наявністю кілька менших пропелерів, що розташовані всередині корпусу.

 Вентилятори без лопастей. Модель з гарним дизайном, оснащена спеціальним обручем, з якого швидко виходить повітря. Пропелер відсутній. Він безперечно тихіше, ніж його пропелерні аналоги.

 Який вентилятор вибрати? На що звернути увагу при покупці?

 Тепер, коли ми знаємо основні типи вентиляторів, настав час глянути на їх ключові параметри, які потрібно враховувати. А саме:

 Потужність та ефективність пристрою. Потужність вентилятора виявляється у його ефективності.  Більшість пристроїв мають потужність від 40 до 70 Вт. Висока потужність також означає тривалішу безперервну роботу. До речі, інтернет-гіпермаркети техніки оголосили про тотальний розпродаж зі знижками на вентилятори до 50%! А використовуючи активний промокод на безкоштовну доставку, купувати стане ще приємніше.

 Контроль швидкості. Бувають дні, коли нам потрібен лише легкий вітерець, а бувають дні, коли хочемо використовувати максимальну потужність вентилятора. Тому важливо, щоб у стаціонарного вентилятора було регулювання швидкості. Щонайменше три режими, але чим більше, тим краще.

 Діаметр гвинта – ще один важливий параметр. Навіть якщо наш вентилятор потужний, а пропелер маленький, його ефективність залишатиме бажати кращого. Оптимальний діаметр пропелера - не менше 40см.

 Рівень шуму. Нікому не сподобається гучний вентилятор. Рівень шуму нижче 60 дБ можна вважати добрим показником для цих пристроїв.

 Регулювання кута нахилу – дуже зручно, коли у кімнаті кілька людей. Завдяки йому Ваш домашній вентилятор може змінювати напрямок повітряного потоку.

 Додаткові функції вентилятора

 Нічний режим. Важко із комфортом спати вночі, коли в кімнаті спекотно. Але також важко заснути, оскільки вентилятор сильно шумить. Нічний режим дозволяє відповідно перевести роботу пристрою на менш потужний і тихіший режим роботи.

 Іонізатор. Насичене негативними іонами повітря однозначно свіжіше.  Тому вентилятор для вітальні чи ванної кімнати з функцією іонізації – відмінний вибір.

 Ароматерапія. Деякі моделі оснащені спеціальними міні-баками, які заливається спеціальна рідина. А за деякий час приємний запах можна відчути по всьому приміщенню.

 Зволоження повітря. Завдяки цій функції Ви відчуєте приємну прохолоду.

 Дистанційне управління. Погодьтеся, не завжди хочеться вставати та підходити до вентилятора, щоб увімкнути його або змінити функції.  Ось тут і стане в нагоді пульт дистанційного керування.

 Дисплей – інформує про найважливіші параметри пристрою.

 Відкладений старт - Ви можете запрограмувати час увімкнення або вимкнення. Його можна використати, наприклад, для запуску вентилятора безпосередньо перед поверненням з роботи.

 Який вентилятор підійде для офісу, а який краще для дому?

 Вирішуючи, який вентилятор працюватиме найкраще, варто визначити, де ми його використовуватимемо. Його призначення допоможе вам вирішити, яким функціям варто віддати перевагу при покупці.

 Вентилятор для офісу повинен бути насамперед невеликим, але продуктивним. Наприклад, тут чудово підійде потужний настільний вентилятор.  Корисною буде і функція повороту та нахилу, адже зазвичай в одному приміщенні працює багато людей.

 Вентилятор для оселі може бути більшим за розміром. Однак у цьому випадку зверніть увагу на шум, що створюється ним. Домашній вентилятор також повинен мати нічний режим.  Дистанційне керування, зволоження повітря та функція розпилення аромату будуть корисні для вітальні.

 Вентилятор для спальні повинен бути пристроєм із широкими можливостями регулювання швидкості роботи та з можливістю програмування часу роботи.

 Вентилятор для ванної кімнати повинен мати функцію іонізації та ароматерапії.

 Чи варто купувати вентилятор?

 Враховуючи ціни на кондиціонери та деяку складність під час встановлення, не кожен може собі дозволити такий пристрій. На допомогу прийде недорогий вентилятор. Вибір вентиляторів дуже великий і, безперечно, кожен знайде модель, що відповідає його вимогам і фінансовим можливостям. Відносно низька ціна вентиляторів дозволяє придбати кілька штук: для дому, офісу, тераси та навіть кухні. Таким чином, комфорт Вам забезпечений.

 Якщо Ви хочете купити вентилятор в Україні, зверніть увагу на знижки в популярних магазинах техніки. Деколи вентилятор по акції можна купити зі знижкою до 50%. Не забудьте використовувати промокоди, які можна знайти на нашому сайті. Таким чином Ви отримаєте бонусну знижку, подарунок до покупки або безкоштовну доставку додому.

 Вдалих покупок!