Кожен покупець онлайн-магазину рано чи пізно задається важливими питаннями: "Де зараз моя посилка і коли на неї чекати?" Особливо гостро ці питання стоять у випадках, коли доставка товару з якихось причин затримується. Сьогодні ми розповімо вам як можна легко, швидко, безкоштовно та без проблем відстежувати свої посилки.

Как правильно отслеживать посылки

Загальні відомості про відстеження посилок

Трекінг або трекінговий номер – це унікальна буквено-цифрова комбінація або номер, який автоматично присвоюється кожній посилці для її подальшої ідентифікації та відстеження місцезнаходження у будь-який момент часу та у будь-якій точці земної кулі.

Можливість відстежити посилку по трек-номеру - це свого роду почуття контролю над ситуацією, коли покупець може будь-якої миті перевірити де зараз його покупка. Трекінговий номер посил

ки отправляется покупателю, когда все товары запакованы и отправлены адресату. Выглядит это вот так:

Как правильно отслеживать посылки

Как правильно отслеживать посылки

Згідно з правилами Всесвітньої поштової спілки (UPU), кожній посилці вагою понад 2 кг присвоюється власний трекінговий номер. Якщо йдеться про посилки вагою менше 2 кг, то таким посилкам трекінги дають тільки в тих випадках, коли заздалегідь це обумовлено між сторонами. Однак навіть такі маленькі посилки завжди попередньо реєструються і їм присвоюється внутрішній код, за яким можна відстежити шлях товару.

Намагайтеся не купувати товари без трекінгових номерів - у разі виникнення непередбаченої ситуації або втрати їх буде дуже складно знайти. Якщо посилка все ж таки загубилася, то ми докладно розписали, що робити в такому випадку в цій статті.

Якщо трекінг не відстежується або посилка застрягла на одному місці, то треба звернутися до магазину – можливо, ваша покупка загублена. Якщо трекінг відстежується до складу компанії-форвардера, але в акаунті фірми ваших посилок немає, тоді треба звертатися до самого форвардера.

Завжди слідкуйте за тим, щоб продавець не забув проінформувати вас про трек-номер.

Сервіси для відстеження посилок

Слідкувати за переміщенням своїх посилок можна безпосередньо на сайтах перевізників: FedEx, DHL, TNT, USPS та "Нова Пошта", "УкрПошта" відповідно або вдатися до послуг універсальних програм.

Коли ви відстежуєте кілька посилок відразу, дуже зручно і швидко користуватися спеціальними сервісами. Як правило, там можна зберегти кілька трекінг-номерів одночасно і отримувати інформацію про посилки електронною поштою, RSS або SMS. Також є можливість відстежувати посилки на географічній карті.

Сьогодні найпопулярнішими сервісами для відстеження покупок є:

Track-trace.com

Онлайн-сервіс, що забезпечує відстеження сервісів понад 100 країн світу.

Терміни доставки посилок в Україну

Зверніть увагу, навіть експрес-терміни доставки поштового відправлення в Україну часто бажають кращого, а що вже говорити про бюджетні фірми. Терміни доставки завжди залежать від багатьох різних умов: від вибору способу доставки, особливостей поштового сервісу конкретної країни, відстані між продавцем і покупцем, пори року і так далі.

Як правило, посилки, які доставляють служба EMS, знаходяться в дорозі не менше 2-3 тижнів для великої посилки і 3-4 тижні для маленької. Якщо ви вибрали дорогу службу доставки (наприклад, DHL або FedEx), терміни доставки істотно скорочуються – до 5-7 днів.

Не пускайте ситуацію на самоплив – стежте за своїми посилками!