У період міжсезоння, як правило, шкіра обличчя найбільш уразлива, схильна до почервоніння, які викликані рядом причин: сухе повітря в квартирах, холодний вітер, нестача вітамінів та інше. Ви боретеся з цією проблемою і не знаєте, який крем для сухої шкіри купити, щоб швидко відновити її? Ми підготували для вас гайд з косметики, яка стане відмінним вибором для людей з шкірою, що лущиться, роздратованою і сухою.

На полицях інтернет-магазинів можна знайти категорію косметичних засобів, призначених для цього типу шкіри, кількість товарів дозволяє купити крем недорого. Але чи буде він дієвим?  Водночас, чи варто переплачувати? Виробники подбали про те, щоб пропоновані робочі формули, які забезпечать здоровий вигляд шкіри.  До переліку дій таких продуктів входять:

  • зволоження,
  • живлення,
  • регенерація,
  • покращення рельєфу,
  • захист від зовнішніх факторів,
  • відновлення гідроліпідного бар'єру,
  • зменшення подразнення, дискомфорту, відчуття стягнутості та лущення шкіри.

Добре знайти два типи кремів для сухої шкіри – легкий денний крем та нічний крем, цього разу з багатою формулою, що відрізняється жирністю та щільністю. Адже саме під час сну шкіра регенерується активніше.

З настанням весни необхідно подбати про купівлю крему з УФ-фільтром. Захист від сонця є основою у боротьбі з дуже сухою шкірою обличчя, адже УФ-промені додатково сушать і подразнюють. Оптимальний рівень захисту SPF 50+.

В даному випадку, найкраще купувати аптечну косметику відомих брендів. Використовуйте робочий промокод, щоб купити Vichy зі знижкою, Bioderma по акції або потрапити на розпродаж Uriage зі знижками до 50% з нагоди Всесвітнього Жіночого дня. Не варто забувати, що застосовуючи робочий промокод iHerb, Ви також можете купити дерматокосметику набагато дешевше, ніж в аптеці!

Які інгредієнти мають бути у складі крему?

Секрет робочої косметики полягає в активних інгредієнтах, що містяться в ній.  Ви володарка дуже сухої шкіри обличчя та не знаєте, які речовини має містити крем? Без паніки! Ми склали вам список рекомендованих інгредієнтів.

  • Гіалуронова кислота

Першим і в той же час найбільш рекомендованим інгредієнтом кремів для сухої шкіри обличчя є гіалуронова кислота, яка є кислотою тільки за назвою. На відміну від інших активних речовин цієї категорії, не відлущує епідерміс. Натомість вона дбає про оптимальний рівень гідратації та пружності шкіри.

Гіалуронова кислота природно присутня в організмі, але її вироблення з роками значно знижується.  Діюча речовина має гігроскопічні властивості, тобто.  пов'язує молекули води.  Крім того, цей інгредієнт захищає шкіру від передчасного старіння, підвищує її еластичність та пожвавлює колір обличчя.

  • Кераміди

Кілька років тому цераміди стали відомі, коли почали з'являтися все більш перспективні результати досліджень провідних косметологів.  Що таке "кераміди" і як вони працюють у кремах для дуже сухої шкіри обличчя? Насамперед, вони оберігають епідерміс від пересихання, при цьому створюючи на його поверхні невидимий шар, що захищає шкіру від несприятливого впливу зовнішніх факторів.

Кераміди не лише допомагають підтримувати оптимальний рівень зволоження.  Натуральний компонент ліпідів шкіри допомагає відновити гідроліпідний бар'єр, уповільнює процеси старіння та підтримує регенерацію клітин епідермісу.

  • Гліцерин

Іншим інгредієнтом, що рекомендується в кремах для сухої шкіри, є гліцерин, який можна знайти практично в кожному косметичному засобі, призначеному для сухої, подразненої шкіри, яка потребує зволоження. Пом'якшувальна речовина відповідає за забезпечення епідермісу відповідним рівнем зволоження, захищаючи його від надмірної втрати вологи.

Після нанесення на шкіру гліцерин покриває її невидимим захисним шаром, який розгладжує шкіру і захищає її від зовнішніх факторів. Додатково підвищує еластичність епідермісу та зменшує дискомфорт, пов'язаний з неприємним відчуттям стягування та стягування шкіри.

  • Д-пантенол

Д-пантенол, або провітамін В5, має заспокійливі та зволожуючі властивості.  Інгредієнт, що використовується у виробництві кремів для сухої шкіри, також зменшує подразнення, підтримує природні процеси регенерації шкіри та допомагає підтримувати адекватний рівень зволоження.

  • Масло ши

Однозначно варто придбати крем з олією ши, яка є джерелом цінних жирних кислот. Натуральний інгредієнт косметичних засобів для догляду за шкірою, зволожує та захищає. Крім того, він допомагає відновити гідроліпідний бар'єр, заспокоює подразнення та відновлює м'якість шкіри.

Які ще інгредієнти повинні бути в кремі для сухої шкіри обличчя? До списку рекомендованих активних речовин входять: лактобіонова кислота, трояндова олія, олія какао та арганова олія.

Не менш важливими є вітаміни Е і D, вони зміцнюють гідроліпідний бар'єр, прискорюють регенерацію шкіри і допомагають впоратися з неприємною шорсткістю.

Топ-10 найкращих кремів для сухої шкіри

Якщо ви задаєтеся питанням, який найкращий крем для сухої шкіри, рекомендовані продукти чекають на вас нижче. Поживні та зволожуючі формули допоможуть впоратися з неприємною сухістю та підтримають регенерацію природного гідроліпідного бар'єру шкіри.

Bioderma Atoderm Nutritive Nourishing Cream

Uriage Xemose Lipid Replenishing Anti-Irritation Cream

Avène Hydrance Optimale Riche

Dr.  Jart+ Ceramidin Cream

Clinique Moisture Surge Intense 72H Lipid-Replenishing Hydrator

Lierac Hydragenist

La Roche-Posay Nutritic Intense In-Depth Nutri-Reconstituting Cream

CeraVe AM Facial Moisturising Lotion SPF25

Christina Delicate Hydrating Day Treatment

Bioderma Hydrabio Rich Moisturising Care

Тепер Ви знаєте які креми найкращі для сухої шкіри.

Порада.  Використовуйте робочий промокод, який можна знайти на нашому сайті, щоб заощадити до 50% бюджету при покупці косметики.

Вдалого шопінгу!