Погодьтеся, приготування їжі на сковорідці найчастіше асоціюється із не найкориснішою їжею. Але сковорідки із кам’яним покриттям були створені саме для того, щоб розвіяти цей міф. Чи варто купити сковорідку із кам’яним покриттям? Чим вона краща за своїх попередниць? Наш гід допоможе розібратись у цьому питанні.

Переваги і недоліки сковорідки з кам'яним покриттям

У порівнянні з моделями з класичним антипригарним покриттям кам'яні сковороди мають такі переваги:

Кам’яне покриття не дряпається та не деформується. Крім того, поверхня з мінерального каменю рівномірно прогрівається, що сприяє збереженню в продуктах вітамінів та корисних речовин. До цього покриття їжа не прилипає. Це допомагає знизити калорійність їжі та заощадити олію.

Всі поверхні посуду, що торкаються харчових продуктів, є екологічно чистими. Вони не виділяють токсичних речовин під час смаження.

Кам'яні сковороди міцні, довговічні та зносостійкі.

Більшість моделей підходять для всіх варильних поверхонь.

Вони не вимогливі щодо догляду, підходять для миття в посудомийній машині.

Завдяки перерахованим перевагам кам'яні сковороди високо цінуються, що робить їх дещо дорожчими за аналоги з іншими покриттями. Це значний мінус, адже не кожна господиня зможе потішити себе таким подарунком. Але така річ може стати гарною ідеєю для подарунку. Щоб заощадити на покупці посуду, необхідно застосувати робочий промокод, який надасть бонусну знижку або безкоштовну доставку.

Щоб купити оригінальний товар та не попасти на підробку, стежте за маркуванням на етикетці та характеристиками моделі, а також купуйте лише у відомому магазині або в офіційному відділі бренду.

Критерії вибору. На що звертати увагу?

Щоб сковорідка прослужила довше, а продукти не пригоряли під час смаження, при виборі звертайте увагу на наступні характеристики.

  • Вага виробу та товщина стінки:

Чим стінки товщі, тим важча сковорідка. Товсті стіни забезпечують рівномірне і якісне нагрівання. В результаті їжа не підгоряює, а виріб зберігає максимальну працездатність довший час.

Оптимальною моделлю буде виріб з товщиною стінок 3,5 мм та дном 6 мм.

  • Особливості внутрішнього та зовнішнього покриття:

Цей критерій насамперед впливає вартість товару. Топова модель із покриттям з мильного каменю (талькохлориту).

Зовнішні стіни можуть бути покриті емаллю, керамікою або теж матеріалом з натурального каменю. Цей критерій не впливає на працездатність сковороди, якщо її стінки досить товсті.

  • Ручки:

Ручки можуть бути фіксованими або знімними. У другому варіанті сковороду можна використовувати не тільки для смаження, але і для запікання в духовці та для гарної подачі до столу. Ручки можуть бути виготовлені з: пластику, що не деформується під впливом високих температур; дерева із спеціальним покриттям; метал із гумовими вставками; силікон.

Усі вищенаведені модифікації не нагріваються та доволі зручно лежать у руці. Силіконові та пластикові ручки трохи легші за залізні та дерев'яні.

  • Розмір:

Діаметр сковороди вибирайте залежно від кількості порцій, які ви плануєте готувати. Наприклад, для однієї людини достатньо розміру 18-20 см, для двох – до 24 см, для трьох та більше членів сім'ї – від 26 см.

  • Кришка:

Кришки можуть бути виготовлені зі скла чи металу. В обох варіантах обов'язково має бути отвір для вивільнення пари. Скло виглядає естетично і дозволяє стежити за процесом.

Особливості використання

Перед покупкою зверніть увагу на сумісність сковороди з варильною панеллю, тому що в дуже рідкісних випадках деякі моделі не розпізнаються індукційними варильними панелями.

Щоб сковорідка прослужила довше, перед першим використанням зробіть наступне:

  • Очистіть поверхню м'якою губкою та миючим засобом.
  • Промийте виріб холодною водою.
  • Висушіть і змастіть поверхню невеликою кількістю олії.

Кілька правил експлуатації на майбутнє

  • мийте сковороду після кожного використання, використовуючи тільки м'які миючі засоби та м'які губки;
  • не тримайте сковороду на вогні без їжі;
  • не допускайте перепадів температури:
  • не кладіть заморожені продукти на гарячу сковороду та навпаки;
  • використовуйте при приготуванні їжі силіконові, дерев'яні або пластикові лопатки.
  • не використовуйте для очищення від олії абразивні матеріали, жорсткі щітки, металеві губки;
  • мити сковороду можна лише після того, як вона повністю охолоне;
  • краще використовувати для миття теплу воду;
  • зберігайте сковорідку у підвішеному вигляді.

 Термін служби сковороди з натурального каменю

Якщо Ви захотіли купити сковороду з натурального каменю, варто ознайомитись із терміном служби. За умови правильної експлуатації, сковорідка середньої цінової категорії може прослужити до 6 років. Дорожчі моделі можуть прослужити довше.

Де придбати якісну сковороду на розпродажі?

Найпопулярніші онлайн-гіпермаркети України оголосили про розпродаж сковорідок та посуду зі знижками до 50%. Це чудова можливість заощадити на покупці, а також запастися подарунками для майбутніх свят. Більше не потрібно шукати де знайти робочий промокод Фокстрот, як використовувати промокод Comfy, куди вводити промокод АЛЛО - вся інформація доступна на нашому сайті.

Успіхів!