Жирні кислоти Омега-3 є групою сполук, які необхідні для здоров'я і хорошого самопочуття. Найбільш важливими є ALA, тобто альфа-ліноленова кислота, EPA, тобто ейкозапентаєнова кислота, і DHA, тобто докозагексаєнова кислота. Щоб дізнатися, яку роль в організмі грають омега-жирні кислоти, потрібно з'ясувати, що таке DHA. Це поліненасичені жирні кислоти, які є незамінними жирними кислотами. Їхня роль неоціненна в житті кожної людини.

Скільки коштує Омега-3?

Ціновий діапазон досить широкий, проте на нашому сайті можна знайти робочий промокод iHerb на знижку до 20%!  Щоб отримати товар, не виходячи з дому, застосуйте активний промокод iHerb на безкоштовну доставку.

Роль ДГК-кислот (DHA) в організмі

 Жирні кислоти Омега-3 відіграють важливу роль і впливають на роботу всього організму та виконують безліч важливих функцій, найважливішими з яких є:

  •  регулюють роботу нервової, серцевої та імунної систем,
  •  знижують рівень шкідливого холестерину,
  •  зменшують симптоми, пов'язані з ревматичними захворюваннями,
  •  відновлюють гормональний баланс,
  •  допомагають вивести токсини з організму,
  •  регулюють артеріальний тиск,
  •  запобігають виникненню небезпечних захворювань, наприклад, атеросклерозу, інсультів або інфарктів,
  •  покращують стан волосся, шкіри та нігтів,
  •  уповільнюють процес старіння,
  •  впливає на самопочуття,
  •  знижує ризик алергії,
  •  зводить до мінімуму ризик депресії,
  •  дуже важливий під час вагітності,
  •  знижує ризик викиднів та передчасних пологів,
  •  знижує ризик розвитку цукрового діабету І типу,
  •  відповідають за правильний розвиток зору та головного мозку плода,
  •  підвищує імунітету у дітей та дорослих.

Де містяться омега-3 жирні кислоти?

 Кислоти DHA не виробляються організмом, тому їх необхідно вживати. Вони містяться у багатьох продуктах харчування. Найбільша кількість міститься в морській рибі, такій як скумбрія, анчоуси, оселедець, лосось, рослинні олії, а також водорості, волоські горіхи і морепродукти. Найбільша кількість DHA містять соєву, рапсову та олію волоського горіха. На жаль, однієї дієти недостатньо, щоб покрити потребу в омега-жирних кислотах. Щоб необхідна кількість ДГК (DHA) надходила в потрібній кількості в організм, потрібно поповнити свій щоденний раціон спеціальними добавками. Капсули Омега 3 допоможуть задовольнити потребу в корисних жирних кислотах і цим сприяти поліпшенню здоров'я, самопочуття та правильного функціонування органів.

Як підібрати дозу Омега-3?

Жирні кислоти ДГК (DHA) Оmega 3 важливі в харчуванні всіх людей без винятку, але найбільшу потребу в них виявляють вагітні, жінки, що годують, немовлята і діти раннього віку, ослаблені люди, які дотримуються суворих дієт.  Щоб визначити свою щоденну потребу в омега-3, існує кілька факторів, які слід враховувати: тип дієти, вік та спосіб життя – дуже важливі. Наразі, на думку лікарів, омега-3 у таблетках мають приймати усі групи населення з підвищеним попитом.

  • Майбутні матері повинні приймати щодня від 200 до 1000 мг ДГК.  Доза для жінок, що годують, становить 100-600 мг ДГК.
  • Добавки Омега 3 слід приймати дітям з 6-тижневого віку, дозу необхідно узгодити з педіатром.
  • Дітям віком 1-3 років рекомендується близько 150-200 мг ДГК на добу.
  • Люди, які не сидять на дієті, повинні споживати близько 200 мг ДГК на день.

Важливо, що добавка омега-3 навіть у високій дозі не викликає побічних ефектів і повністю безпечна як для дорослих, так і для дітей, проте кожна людина повинна пам'ятати: будь-які харчові добавки має право призначати тільки лікар.

 Як правильно вибрати Омега 3?

На ринку можна знайти безліч харчових добавок з корисними жирами для дорослих і дітей різного віку. Ви можете вибрати таблетки Омега-3, Омега капсули або кислоти в рідкій формі, рекомендовані для найменших.

Варто відзначити, що вибір повинен впасти на ті добавки, які якнайменше забруднені, а процес їх виробництва дозволяє видалити небезпечні токсини. Бажано, щоб жир надходив від дрібної риби, яка мешкає в чистих районах, бажано з глибини. Найкраще вибирати риб'ячий жир із океанської риби. Найкращі Омега-3 на ринку повинні мати численні схвалення та сертифікати, що підтверджують постійний внутрішній та зовнішній контроль.

У популярних Омега-3, риб'ячий жир ретельно перевіряють на наявність токсинів, добавок ДГК, а також важлива упаковка.  Найкраще, якщо вони капсули упаковані в окремі блістери, щоб вони не піддавалися постійному контакту з повітрям та не окислювалися. Омега 3, на думку лікарів, не повинна містити додаткових вітамінів. Цей БАД часто використовують протягом тривалого часу, тому додавання інших інгредієнтів може спричинити їх надлишок. Якщо інших варіантів немає, віддайте перевагу Омега-3 з вітаміном Е.

Капсули, що містять жири Омега-3, повинні мати високий вміст концентрованих кислот Омега-3. Завдяки цьому вони добре засвоюватимуться і доступні для організму.

Ціна Омега-3 сильно варіюється. Якісна продукція буде не найдешевшою, але заощаджувати на ньому не варто.  Низька ціна зазвичай означає поганий склад та якість, невибагливість до виробничого процесу, наявність домішок та мала кількість діючих речовин. Таким чином, краще використати робочий промокод Айхерб та заощадити до 20% від суми, а якщо Ви потрапите на акції iHerb, ціна на БАД буде знижена до 50%. Кращі препарати Омега-3 доступні на ринку містять від 80 до 95% Омега-3 кислот в одній капсулі.

Інші незамінні жирні кислоти - Омега-6 та Омега-9

До групи незамінних ненасичених жирних кислот, крім омега-3, входять також Омега-6 та Омега-9.  Кислоти відрізняються один від одного розташуванням першого подвійного зв'язку між атомами вуглецю. Щоб відповісти на питання в яких продуктах Омега-6 та Омега-9 зустрічається найчастіше, потрібно розуміти, що в природі та продуктах харчування набагато більше, ніж жирних кислот омега-3.

Вони містяться в кукурудзяній, соєвій, соняшниковій, рапсовій та оливковій олії. Правильні пропорції Омега важливі збереження здоров'я.  На думку фахівців, пропорція має бути 1:5. Занадто велике споживання Омега-6 жирних кислот негативно впливає, оскільки ускладнює доступ Омега-3 кислот в організм. Омега -9 є мононенасиченими жирними кислотами з одним подвійним зв'язком в молекулі. Вони синтезуються у невеликій кількості в організмі.  Вони сприятливо впливають, покращують роботу багатьох систем в організмі.  Крім того, вони обмежують дію омега-6 жирних кислот, коли їх надто багато в організмі. Жирні кислоти Омега-9 містяться в оливковій, рапсовій, соєвій та кунжутній олії, а також в арахісі.

Омега-3, 6 та 9 жирні кислоти необхідні для організму. Це корисні жири, кожен з них відіграє важливу роль, тому слід подбати про їх правильний рівень і пропорції. Завдяки цьому організм зможе правильно розвиватися, покращиться здоров'я, самопочуття, якість шкіри та зовнішній вигляд.

Купити Омега-3-6-9 зі знижкою легко, достатньо використати промокод Айхерб.