Ви чи Ваші близькі не уявляєте свій день без ароматної кави? Ще одна ідея подарунка – кавоварка. Ґаджет, який зробить Ваш ранок справді чарівним, подарує заряд енергії на весь день і зробить каву смачною і насиченою, як із улюбленої кав'ярні. Завдяки нашому ґайду дізнайтеся, чим принципово відрізняються кавомашини між собою і яку кавову машин краще вибрати. Ви ознайомитеся з типами цих пристроїв, щоб придбати модель, що відповідає Вашим потребам.  До речі, зараз найпопулярніші магазини дарують знижки на кавомашини до 50%. А використовуючи робочий промокод на безкоштовну доставку на нашому сайті, Ви зможете зробити сюрприз для коханої людини!  Достатньо домовитися з кур'єром, і він принесе замовлення просто під двері безкоштовно.

Типи кофемашин.  На що звернути увагу при покупці кавоварки?

Чи варто купувати машину для заварювання кави? Латте, маккіато, капучіно чи, можливо, класичний еспресо? У кожного - своя улюблена кава. Щодня у світі випивається до 3 мільярдів чашок цього чудового напою. Любов до кави настільки широка, що має свій День народження — 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день кави.

 Перше, що потрібно враховувати перед прийняттям рішення про купівлю, - це те, якій каві ви надаєте перевагу. Від цього фактора в першу чергу залежить, яку кавомашину купити. Ринок даних пристроїв в основному включає напірні та кавомашини з фільтром.

 Деякі апарати використовують тільки мелену каву, а іншим ґаджетам потрібна кава в зернах, яка потім перемелюється у спеціальній кавомолці. Деяким моделям для роботи також потрібні спеціальні фільтри, які купуються в магазинах. Безумовно, кожен тип кавових машин має свої переваги та недоліки. З одного боку власник кавоварки отримує простоту використання, а з іншого - складніший догляд за нею, а потім - смачніша і насиченіша кава.

Кавоварка з фільтром - характеристики

Найпростіший тип – кавомашина з фільтром. Її принцип роботи надзвичайно простий. Зазвичай все зводиться до того, щоб налити воду в спеціальну ємність, вставити фільтр і засипати каву. Після цього потрібно просто натиснути кнопку, щоб почати заварювати каву. Варто пам'ятати, що у випадку покупки даної моделі фільтром ми використовуємо тільки мелену каву. Якщо Ви любите молоти каву безпосередньо перед заварюванням, щоб отримати від неї якнайбільше аромату, необхідно буде придбати додатковий прилад – кавомолку.

 Традиційна краплинна кавоварка складається з кількох компонентів.

  • Основний модуль складається з контейнера для кави, який також вставлений паперовий фільтр.
  •  Окремим елементом є глечик, який наповнюється кавою в процесі заварювання.
  •  Якщо ви хочете, щоб кава довго залишалася гарячою, варто придбати модель, глечик якої одночасно є термосом. У цьому випадку також може допомогти нагрівальна пластина, яка нагріває каву знизу.

Приготування кави в кавомашині з фільтром вимагає часу. Сам процес заварювання може зайняти до декількох хвилин, так що це не найкраще рішення для людей, яким потрібна швидка філіжанка кави з ранку нальоту. Однак, безперечною перевагою є те, що можна приготувати відразу кілька чашок кави. Кавомашина з фільтром також може бути використана для приготування різних видів чаю .

 Кавомашини з фільтром набагато дешевші, ніж їхні “конкуренти” – ріжкові кавомашини, які готують каву під тиском.  Базові моделі можна купити навіть менш ніж за 2000 гривень, що досить вигідно.

Рожкова кавомашина - характеристики

Більш досконалими моделями кофемашин є еспресо-машини. Вони використовують принцип високого тиску для приготування кави, нагнітаючи гарячу воду контейнер для кави, а потім переливаючи її в чашку або іншу ємність. У даному гаджеті можна використовувати мелену каву, а у випадку моделей із вбудованою кавомолкою – і каву в зернах. За принципом дії кавоварки під тиском можна поділити на кілька типів:

  • напівавтоматичні – менш зручні у використанні. Вони вимагають, щоб користувач вручну керував портафільтром для кави, який необхідно очищати після кожного варіння, видаляючи гущавину.
  •  автоматичні – повністю автоматизовані моделі роблять усі автоматично. Все, що вам потрібно зробити, це вибрати відповідну програму, вказати фортецю і поставити чашку, щоб через деякий час насолодитися смачною кавою.
  •  капсульні - однозначно дешевші кавомашини, для роботи яких потрібні спеціальні капсули з кавою. Ними зручно користуватися – достатньо налити води та опустити в неї капсулу, яка після заварювання викидається у сміття. Недоліком таких апаратів є не дуже приваблива ціна за чашку кави.

Кавомашина – найважливіші параметри

Купівля кавоварки не закінчується вибором її типу. Також слід звернути увагу на низку параметрів, що визначають якість пристрою.

  • Потужність – один із найважливіших параметрів.  Чим вона більша, тим швидше звариться кава.  Стандартні кавомашини мають потужність від 800 до 1600 Вт.
  •  Розмір – банальна, але важлива характеристика, особливо у випадку з автоматичними еспресо-машинами, які мають великі габарити. Перед покупкою варто переконатись, що обрана модель поміститься на кухонній стільниці і не займе зайвого місця.
  •  Розмір ємностей це ємність і для води, і для кави. Чим вони більші, тим рідше Вам доводиться їх поповнювати. Проте варто пам'ятати, що за кілька днів вода не придатна для вживання. Деякі моделі також дозволяють підключатися безпосередньо до водопровідної води, хоча вони набагато дорожчі та складніші в обслуговуванні.
  •  Тиск – параметр дійсний лише для еспресо-машин. Якщо ви хочете швидкого заварювання та характерного смаку кави, варто вибирати апарати високого тиску, що створюють тиск не менше ніж 9 бар. Цього значення більш ніж достатньо для приготування еспресо. На ринку даних пристроїв також доступні моделі з низьким рівнем тиску, що досягають максимум 4 бар, але в їхньому випадку процес заварювання буде набагато довшим.

Кавомашина еспресо – додаткові функції

Основна функція кожної кавомашини – це, звичайно ж, приготування смачної кави. Однак при виборі потрібної моделі варто переконатися, що вона пропонує додаткові можливості. Ось деякі з них:

  •  Вибір кави – чорна кава, латте чи, можливо, капучино? Хороша кавоварка повинна пропонувати кілька видів кави, щоб задовольнити смаки всіх любителів кави.
  • Регулювання міцності – варто переконатися, що у пристрої передбачено функцію регулювання міцності кави.
  • Спінювач молока - завдяки йому ми можемо приготувати вишуканіші сорти кави. Молоко можна спінювати автоматично або вручну. У разі слід використовувати спеціальну насадку, якою користуються напівавтоматичні кавомашини.
  • Автоматичне очищення - завдяки цій функції машина очищатиметься сама. Адже її варто іноді чистити вручну.
  • Програматор часу - завдяки йому ми можемо запрограмувати заварювання кави на певний час, щоб вона була готова відразу після підйому з ліжка, в обід або після повернення з роботи.
  • Кавомолка - варто переконатися, що кавомашина має вбудовану кавомолку. Свіжелота кава має більш насичений аромат.
  • Двочашечна машина - при вживанні кави на двох варто вибирати модель, що дозволяє заварювати дві чашки одночасно. Завдяки цьому ми заощадимо час.

KRUPS Evidence Eco-Design EA897B10

PHILIPS Series 800 EP0820/00

Siemens TE653M11RW

KRUPS Essential EA816570

PHILIPS Series 5400 EP5447/90

SAECO Lirika One Touch Cappuccino 10004768

KRUPS Arabica EA817010

PHILIPS Series 3300 EP3347/90

DeLonghi ECAM 22.112 B Magnifica S

PHILIPS Series 2300 EP2330/10

Порада. Купуйте кавомашини по акції! Розпродаж побутової техніки зараз у самому розпалі. Використовуйте робочий промокод на знижки та заощаджуйте вже зараз.

 Вдалих покупок!