При виборі одягу важливо враховувати не лише модні тенденції, а й головним чином, свій тип фігури, оскільки кожна людина має унікальні пропорції тіла. Наприклад, для типу фігури "пісочний годинник", коли талія вужча за плечі та стегна, підійдуть облягаючі сукні та вирізи, які підкреслюють форми. Для людей з типом фігури "яблуко", коли верхня частина тіла ширша за нижню, рекомендується вибирати темніші кольори верхнього одягу та використовувати прямі або офісні сукні, які вирівнюють пропорції. Для типу фігури "груша", коли стегна ширші за плечі, варто звертати увагу на верхній одяг з відкритими плечима та облягаючі спідниці або штани. Важливо пам'ятати, що кожна фігура унікальна, і підбір одягу має бути індивідуальним, враховуючи особисті особливості та вподобання.

Пропонуємо розглянути основні модні тенденції для різних типів фігури, які нині переважають на подіумах  навесні 2024 року, і з'ясуємо, як підібрати їх під вашу статуру:

М'які тканини та романтичні візерунки:

Такі типи статури як А‑силует та О‑силует виглядають чудово завдяки гладеньким, м’яким типам тканин та легким весняним візерункам, що підкреслюють їх природні принади. Шовк, віскоза та трикотаж елегантно виглядатимуть на вашій фігурі, а квіткові мотиви та горошок створять романтичний настрій.

Прямі лінії та геометричні мотиви:

Люди з такими типа фігур, як перевернутий трикутник та пісочний годинник можуть використовувати чіткі форми, складні силуети та геометричні мотиви, щоб підкреслити переваги своєї фігури. Використовуйте смугастий принт, в клітинку та сучасні геометричні візерунки для створення трендового образу.

Шорти:

Представниці прекрасної статі з типом фігури «перевернутий трикутник» можуть візуально збільшити об'єм нижньої частини тіла, носячи шорти з льону з великими кишенями або у стилі «paperbag”. Тим часом як особи з формами пісочного годинника можуть підкреслити талію за допомогою вдало вибраного стильного пояса.

Легка багатошаровість:

Люди з фігурою типу «груша» та овальним типом статури можуть експериментувати з вільними формами та легкимою багатошаровістю у верхній частині одягу, щоб візуально подовжити створити торсу та підкреслити переваги фігури, не додаючи зайвого об'єму. Обирайте легкі блузи, жакети та топи з запахом з м'яких та натуральних тканин. Прямі лінії допоможуть виділити ваш силует.

Штани з високою талією:

Брюки з високою посадкою - відмінний вибір для різних типів фігур стануть вдалим вибором як для роботи в офісі, так і для прогулянки та навіть побачення. Якщо у вас тип фігури "трикутник", то рекомендується обрати широкі штани або фасон типу «кюлоти» або ж «палаццо. Для надання стегнам більшої виразності - можна обрати штани в стилі «карго». Важлива порада: якщо ви вибираєте брюки такого крою, підберіть більш облягаючий верх, щоб підкреслити вашу талію.

Металеві відтінки:

Залежно від вашого відтінку шкіри, ви можете експериментувати з «рожевим золотом», а також срібними і золотими аксесуарами. Зазвичай, золоті відтінки найкраще підходять для теплого тону шкіри, тоді як сріблясті відтінки вигідно доповнюють прохолодні тони.

Величезний вибір суконь, блуз та спідниць дозволяє виглядати стильно та сучасно, не жертвуючи при цьому комфортом.  Крім того, наразі мода універсальна, стилі можна поєднувати між собою, поєднуючи масивні кольє з піджаком та кедами тощо. Особливо Ви виглядатимете елегантно, якщо підберете одяг під тип своєї фігури. Навесні найвідоміші інтернет-магазини проводять розпродаж брендових речей, де можна купити сукню зі знижками до 70%. А промокоди на знижки, акції на безкоштовну доставку можна знайти на нашому сайті.