Подорожуючи (test) зарубіжними онлайн-магазинами, очі розбігаються від великої кількості товарів відомих брендів, а доступні ціни і величезні розпродажі підштовхують якнайшвидше влитися в ряди активних інтернет-покупців. І тут виникає невелика, але актуальна для мешканців України проблема – більша частина західних магазинів не відправляє товари до нашої країни. А у тих магазинів, які відправляють, доставка виходить "золота". Можна скористатися послугами посередників, але це теж не найзручніший і найдешевший варіант. Для тих, хто зовсім не готовий переплачувати, існують форвардингові компанії.

форвардинговые компании

Хто такі форвардингові компанії

Форвардеры – это компании посредники между вами и магазином, где покупается товар. Форвардеры занимаются пересылкой вашего заказа до места назначения. В их задачи входит принять на своем складе ваши заказы, запаковать их в коробку и отправить на указанный вами адрес. 

Вся схема очень проста – у таких компаний есть реальный или виртуальный адрес склада в стране, где клиент осуществляет покупку и который вы можете указать как собственный в разделе shipping address любого интернет-магазина. Данный адрес и будет пунктом доставки посылки из магазина. Когда ваша посылка приходит на склад, сотрудники фирмы запаковывают ее и отправляют вам. 

Навіщо потрібні форвардингові компанії

Більшість західних магазинів та інтернет-аукціонів не працюють із громадянами з країн СНД. Запевнення в чесності не допоможуть – продавці бояться залишитися без товару, і без грошей. Тому доставити товар в Україну, не вдаючись до послуг форвардингових компаній, практично неможливо.

Багато інтернет-магазинів, наприклад, Amazon.com не надають прямої міжнародної доставки в Україну або нав'язують швидкі, але дорогі кур'єрські служби FedEx або DHL.

Замість компанії-пересилача можна скористатися послугами приватних осіб або посередників. Але такий спосіб є найбільш сумнівним і ненадійним – усі домовленості тримаються "на чесному слові" людини-посередника, часто бувають зволікання за термінами доставки, та й вартість самої доставки виходить дорога.

Є невеликий відсоток магазинів, які здійснюють доставку в Україну, але, як правило, вартість такого пересилання є настільки високою, що нівелюється вся економічна вигода від покупок на закордонних торгових майданчиках.

форвардинговые компании

Досвідчені покупці знають, що міжнародна доставка кожної посилки на замовлення оплачується окремо. Це обходиться дуже невигідно. Компанії-посередники пропонують послугу з консолідації замовлень. Тобто можна купувати товари в різних магазинах, а на складі об'єднувати їх в одну посилку та відправити на свою адресу. Математика дуже проста: замість 5 окремих посилок, доставка яких коштуватиме приблизно 50$, ви відправляєте одну посилку і платите за неї 10$.

Також форвардингові компанії пропонують дешеві та потрібні послуги: страхування замовлень, їхнє безкоштовне зберігання на складі, перепакування кількох посилок в одну, позбавлення від зайвої упаковки (наприклад, посередник може викинути коробки з-під взуття, що істотно зменшить вагу та розмір посилки), заповнення митних декларацій (коли можна занизити вартість товарів), фотографування вмісту замовлення, можливість відстежувати переміщення посилки завдяки track-номеру.

Важливе зауваження. Ряд монобрендових магазинів з недовірою ставиться до форвардингових компаній, і вони дозволяють своїм клієнтам купувати в них товари тільки безпосередньо. Щоб уникнути проблем, краще уточніть нюанси та деталі у компанії-посередника.

Скільки коштують послуги форвардингових компаній.

Послуги форвардингових компаній не безкоштовні, але все залежить безпосередньо від фірми: одні компанії беруть абонентську плату, інші відсотки від суми замовлення, хтось виставляє мінімальну ціну перевезення, а іноді й те й інше. У більшості випадків діють 2 зручні правила: відправляєш більше – платиш менше, тому з метою ще більшої економії дуже зручні спільні покупки; чим більше і частіше користуєтеся сервісом, тим дешевше коштують послуги посередника.

форвардинговые компании

На сайті практично кожної форвардингової компанії є калькулятор послуг, що дозволяє порахувати ціну майбутньої посилки. Такі калькулятори дуже зручні, але іноді ціна все ж таки відрізняється від остаточної. Якщо вас щось бентежить або хочете знати вартість доставки аж до цента, краще напишіть лист з питанням менеджерам фірми.

Провідні форвардингові компанії

Shipito.com – один із найбільших американських сервісів. Довгий час займає лідируючі позиції у сфері поштових пересилок. Надає цю адресу в США. Є широкий вибір способів міжнародної доставки, можливість безкоштовного зберігання посилок на складі.
Міст – Америка (Meest US) – друга за величиною форвардингова компанія. Здійснює доставку посилок авіа та морським шляхом. Центральний офіс знаходиться у США. Безкоштовне зберігання посилок на строк до 2 тижнів.

Shopfans - невеликий, але набирає популярності сервіс. Відсутня абонплата, термін зберігання посилок обмежений, склад перебуває у штаті Пенсільванія.

UkraineExpress – українська форвардингова компанія. Доставляє товари із США на територію України. Ідеальний варіант для посилок вагою 5 кілограм. Посилки приїжджають Новою Поштою.

Здійснюйте покупки в західних інтернет-магазинах та бережіть свій бюджет завдяки форвардинговим компаніям.