Як правило, такий феномен як ‘Чорна п'ятниця’ завжди припадає виключно на п'ятницю після Дня Подяки в США, тобто на останню п’ятницю листопада. Саме у цей день покупці займали величезні черги у місцевих торгових центрах, щоб придбати бажані товари за унікальними цінами, які можна зустріти лише раз на рік. Проте у 2022 році це виглядатиме дещо інакше. В останні роки Чорна п'ятниця фактично стала синонімом тотальних знижок листопада. Якщо Ви плануєте взяти участь у розпродажах на Чорну п'ятницю, ми пропонуємо розглянемо як отримати найкраще співвідношення ціни та якості.

Коли Чорна п'ятниця в 2022 році в Україні?

Чорна п'ятниця - час найбільших розпродажів у році, найочікуваніша подія у світі шопінгу. У багатьох інтернет-магазинах знижки можуть сягати 80%! Давайте розберемося, що це за свято і коли Чорна п'ятниця в Україні? Звідки пішла назва Black Friday? Чим Чорна п'ятниця відрізняється від Кіберпонеділка? Які акції, розпродажі та робочі промокоди до Чорної п'ятниці підготували для своїх клієнтів інтернет-магазини? Одним словом – Чорна п'ятниця – про що все це? Дізнайтесь із нашої статті.

Інакше кажучи, це величезна одноденна акція, яка проводиться у четверту п'ятницю кожного листопада, а в Україні знижки на Чорну п'ятницю розпочинаються набагато раніше та триватимуть ще тиждень після цієї події. Багато хто називає Black Friday наймасштабнішим святом покупок, бо лише цього дня деякі онлайн-магазини приносять до десятка відсотків свого річного прибутку.

Чорна п'ятниця в Україні та світі цього року припадає на 25 листопада. Багато інтернет-магазинів, бажаючи спокусити своєю пропозицією якомога більше покупців, дарують робочий промокод на додаткові знижки, так само часто можна зустріти промокод на безкоштовну доставку, до речі, всі вони зібрані на нашому сайті.

Історія походження назви "Чорна п'ятниця"?

Історики розходяться на думці, коли вперше було використано назву «Чорна п'ятниця». Існує кілька теорій. В одній із них говориться, що назва «Чорна п'ятниця» походить від 1869 року, коли внаслідок державного втручання у зв'язку з біржовими спекуляціями ціна на золото почала стрімко падати на американському фінансовому ринку.

Інші бачать етимологію цього слова у величезних пробках на вулицях Філадельфії у 1960-х роках наступного дня після Дня подяки.

Остання і найбільш пов'язана з продажами концепція полягає в тому, що витоки Чорної п'ятниці сягають листопада 1981 року. Саме тоді американські власники магазинів уперше за кілька місяців використовували чорну, а не червону ручку, щоб відзначити день, коли їхній бізнес нарешті почав приносити прибуток.

Чорна п'ятниця в Україні та Європі: чи є відмінності?

Незважаючи на те, що Чорна п'ятниця раніше вважалася лише суворо американською традицією, за кілька років вона стала глобальною подією в усьому світі, яка з кожним роком приваблює все більше і більше людей, які шукають привабливих акцій, розпродажів, знижок та промокодів у найулюбленіших магазинах.

Напевно, багато хто з нас бачив, якою популярністю користується Чорна п'ятниця закордоном, достатньо подивитися репортажі іноземних телевізійних передач і газет - натовпи людей, а іноді й суперечки за окремі товари, довгі черги – такі реалії сучасності. Проте в поточних умовах дуже зросла інтернет-торгівля. У Чорну п'ятницю, сотні тисяч онлайн-магазинів навперебій публікують тотальні розпродажі, максимальні знижки, активні промокоди та можливість отримати безкоштовну доставку та подарунки за покупки.

Чорна п'ятниця в Україні в основному пов'язана з продажем одягу та взуття, побутової техніки та електроніки, косметики, аксесуарів для дому та саду, книг та дитячих товарів. Знижки з нагоди Чорної п'ятниці можуть сягати 80%, тому варто ознайомитися зі списком акцій та промокодів, які вже опубліковані на нашому сайті і продовжують поповнюватися. Хто знає, можливо, ви зможете купити по промокоду брендовий одяг, холодильник по акції, потрапити на розпродаж кавомашини, купити зі знижкою iPhone 14, встигнути на розпродаж смартфонів або використовувати робочий промокод на безкоштовну доставку телевізора? Минулого року користувачі нашого сайту заощадили кілька десятків тисяч гривень, використовуючи опубліковані промокоди та акції. 

Чорна п'ятниця у питаннях та відповідях - FAQ

  • Коли настане Чорна п'ятниця 2022 року в Україні?

Чорна п'ятниця цього року відбудеться 25 листопада.

  • Як довго триває Чорна п'ятниця?

Чорна п'ятниця зазвичай триває один день, але деякі роздрібні продавці розпочинають знижки з перших днів листопада та завершають її із початком грудня.

  • Як часто буває Чорна п'ятниця?

Багато користувачів цікавиться, як часто проводиться Чорна п'ятниця. Чорна п'ятниця буває раз на рік.

  • Що таке Кіберпонеділок і коли Кіберпонеділок в Україні?

Кіберпонеділок – це свято глобальних знижок в Інтернеті. Проходить у перший понеділок після Чорної п'ятниці.

  • Які магазини візьмуть участь у акціях цього року?

Список інтернет-магазинів, акцій, розпродажів та свіжих промокодів регулярно оновлюється на нашому сайті.

  • На які акції можна розраховувати з нагоди Чорної п'ятниці?

Чорна п'ятниця в Україні в основному пов'язана з розпродажем одягу та взуття, побутової техніки та електроніки, косметики, аксесуарів для дому та саду, книг та дитячих товарів. Знижки з нагоди Чорної п'ятниці можуть сягати 80%, тому варто ознайомитися зі списком акцій та промокодів, які вже опубліковані на нашому сайті і продовжують поповнюватися. Хто знає, може бути, Ви зможете купити по промокоду брендовий одяг, холодильник по акції, потрапити на розпродаж кавомашини, купити зі знижкою iPhone 14, встигнути на розпродаж смартфонів або використовувати робочий промокод на безкоштовну доставку телевізора? Минулого року користувачі нашого сайту заощадили кілька десятків тисяч гривень, використовуючи опубліковані промокоди та акції. Щоб не бути голослівними, пропонуємо Вам ознайомитися з промокодами на знижки 2021 року, які стали найпопулярнішими:

Інтернет-магазин: Промокод: Знижка: Акція:  
Промокод Notino notino 30% 30% знижка із промокодом Notino  
Промокод Born2be BW35 35% BLACK WEEKEND! Знижка 35%..  
Промокод iHerb BF2021 20% Промокод iHerb: 20% знижки до..  
Промокод Антошка NIGHTSALE20 20% Знижка 20% на іграшки за промокодом..  
Промокод Vchehle.ua BF2021 70% Промокод ВЧохлі на 70% знижки..  
Промокод Issa Plus BL25 25% Знижки 55% та 25% додатково..  
Промокод COMFY SHOP 50% Промокод COMFY зі знижкою до 50%..  
Промокод ANSWEAR 1010 10% 70% + 10% знижки з промокодом..  
Промокод Sneakerstudio ALLIN 35% 35% знижки дарує промокод..  
Промокоды AliExpress: BFCM23 23$ Промокод АліЕкспрес зі знижкою 23$..  
  BFCM18 18$ Black Friday: 18$ дисконт на товари..  
  BFCM12 12$ 12$ за промокодом AliExpress знижка..  
  BFCM7 7$ 7$ за промокодом знижка на..  
  11NOV20 20$ Промокод зі знижкою 20$ на товари..  
  admitadBF7 7$ Дисконт 7$ за промокодом на Ваші..  

Чорна п'ятниця – ідеальний день для покупок. Зниження цін може становити кілька десятків відсотків. Саме цього дня багато людей наважуються купити різдвяні подарунки. Тисячі українців по всій країні зможуть купити зі знижкою ноутбуки останніх моделей від провідних виробників, пральні машини Samsung, Ariston зі знижками до 75%, нові моделі смартфонів Apple, Huawei, Samsung з небувалими знижками, багато хто зможе скористатися акціями та купити брендові сумки від Michael Kors, Chloe, Karl Lagerfeld, а також отримати промокод Zara, знижку на одяг Mango, розраховувати на подарунки від Estée Lauder, клієнти зможуть купити косметику DIOR і CHANEL з тотальними знижками. І це далеко не все...

Гарних та вдалих покупок!